Hemşin Balık Ölümleri
Hemşin bugün büyük bir katliama şahit oldu. Hemşin deresinde yaşamını sürdürmüş olan sayısız balık ölerek dere kenarına vurdu. Akşam saatlerinde suda meydana gelen bilinmeyen bir nedenden ötürü, çok sayıda balık ölümü yaşandı. Dere boyunca irili ufaklı pek çok balığın ölüsüne rastlamak mümkün.
Rize İl Tarım Müdürlüğü'nden gelen yetkililer, jandarmanın altından akan dere suyunu tahlil ettiler. Analiz için ölmüş balıklardan aldılar. Suda herhangi bir sorun olmadığını tespit ettiler. Ancak bu akarsu ve akşam saatlerinde ölüme neden olan etkeni de akarsu alıp götürdü. Ölümlerin nereden başladığı ve hangi noktadan başlayarak zehirlenmenin olduğunun tespit edilmesini bekliyoruz.
Ayrıca Çay Fabrikasının arkasına, dere içine yapılan setlere de dikkat çekmek istiyoruz. Dereye dökülen betonun da balık ölümlerine sebep olmuş olabileceğini düşünüyoruz.
Sucul yaşamı etkileyen bu önemli olayın üstünden atlanmadan ivedilikle çözülmesini ve kamuoyuna bilgi verilmesini bekliyoruz.