Bir Gelecek Hemşin Çalıştayı Kitapçığı Yayınlandı

15-17 Şubat tarihleri arasında Hemşin'de gerçekleştirdiğimiz "Bir Gelecek Hemşin" çalıştayı kitapçığı yayınladı. Konuşmaların tam metni olan kitapçığa ulaşmak için tıklayınız. Basılmış kitapçığı derneğimizden temin edebilir ya da bilgi@hemsinyasamdernegi.org.tr adresine ad-soyad, adres ve adet bilgisi paylaşarak adresinize karşı ödemeli gönderilmesini talep edebilirsiniz.
Çocuk Hakları Atölyesi
Uluslararası Çocuk Merkezinin, Çocuklarla Birlikte Daha Güçlü​ programı kapsamında destek aldığımız "Dikkat Çocuk Var" projemizin etkinliklerini gerçekleştirdik. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Uzmanı Necmettin Yemiş çocuklara, oyunlarla çocuklara hakları konusunda farkındalık kazandırdı. Masal anlatıcısı İlhan Öztürk, masal anlatım atölyesinde çocuklara masallar ve etkinliklerle hakları konusunda çalışma yaptı.
Hemşinli çocuklar haklarını ve sorumluluklarını oyunlar oynayarak, masallar dinleyerek farkettiler. Bu etkinliği gerçekleştirmemizde katkısı olan herkese teşekkür ederiz.

İklim Değişikliği Veli ve Çocuk Atölyeleri

İklim Değişikliği Drama
ENV.NET ile yürüttüğümüz "Ses Ver Hemşin" projesi kapsamında 21-22 Eylül 2019 tarihlerinde Hemşin Lisesinde atölyeler gerçekleştirdik. Teması iklim değişliği ve çevre farkındalığı olan atölyelerimizde drama çalışmalarını "Cozurtan İkizler" olarak tanıdığımız Tamer ve Caner kardeşler gerçekleştirdiler. Gruplar halinde uçurtmalarını hazırlayan çocuklar okul bahçesinde uçurtmalarını uçurdular. Sınırlı malzemelerden de uçurtma yapılabileceğini farkeden çocuklar keyifli zaman geçirdiler. Ayrıca yetişkinler ve çocuklar için bez çanta boyama atölyesi de gerçekleştirdik. Atölyeye katılan herkes naylon poşet yerine kullanacağı bez çantasını tasarladı. Hem öğretici, hem eğlenceli bir hafta geçirmemizi sağlayan tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Bez Çanta Boyuyoruz

Hemşin Bez Çanta Boyama ENV.NET kapsamında TEMA desteği ile gerçekleştirdiğimiz "Ses Ver Hemşin" projesinde iklim değişikliği ve çevreyle ilgili farkındalık sağlamak için atölyeler yapıyoruz. Naylon poşet kullanımından uzaklaşıp bez çanta kullanımı teşvik etmek amacıyla, kendi bez çantalarımızı tasarladık. Hem çevreyi koruduğumuz hem de sanatsal yönümüzü dışa vurduğumuz çalışmalarımız herkesin ilgi odağı oldu.

Derneğimiz Sivil Sayfalarda

Sivil toplum haberlerinin yayınlandığı Sivil Sayfalar Yazarı Kübra Yüzüncüyıl, Dernek Başkanımız Tuğba Yazıcı ile Hemşin ve Hemşin Yaşam Derneği hakkında röportaj gerçekleştirdi. Derneğimizin kuruluş hikayesine ve yaptığı çalışmalara dikkat çeken "Hemşinliler Yaşamdan Yana" başlıklı röportajın tam metnini okumak için tıklayınız.

Proje Tanıtım Toplantımızı Gerçekleştirdik

Hemşin Proje Toplantisi4
2019 yaz döneminde uygulayacağımız projelerle ilgili paylaşım yapmak için, dernek merkezimizde "Proje Tanıtım Toplantısı" gerçekleştirdik.
TEMA ve GEF/SGP desteği ile projeler gerçekleştireceğiz.
TEMA desteğiyle gerçekleştireceğimiz "Ses Ver Hemşin" projesinde İklim Değişikliği ve Çevre farkındalığını ele alacağız. Mahalle toplantıları, çocuklarla drama atölyeleri, kadınlarla bez çanta boyama atölyesi, gençlerle belgesel ve film gösterimleri yapacağımız çalışmalarla yaygın bir çevre farkındalığı oluşturmayı hedefliyoruz.
GEF/SGP desteği ile "Hemşin Yaşam Haritası" projesini gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında Hemşin'in kara ve su havzalarındaki sosyo-ekolojik dirençle ilgili saha çalışmaları yapacağız.