Hemşin Levent Köyü’nde (Çoço) 2012 yılında yapımı tamamlanan HEMŞİN BAL ÜRETİM ORMANI PROJESİYLE ilgili olarak Pazar Orman İşletme Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz yazışmaları Hemşin halkının takdirlerine sunuyoruz;

bal_ormani

SORU-1 : Proje kapsamında kaç ağaç kesilmiştir?
ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNÜN CEVABI-1: Proje kapsamında 149 adet kestane, 398 kızılağaç, 42 adet kayına denk alanda bakım kesimi yapılmıştır.

SORU-2 : Proje kapsamında kaç ağaç dikilmiştir?
ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNÜN CEVABI -2: 1.000 adet ıhlamur, 500 adet karayemiş fidanı dikilmiştir.

SORU-3 : Ağaçlar nerelere dikilmiştir, koordinat bilgileri nelerdir?
ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNÜN CEVABI -3: Dikilen ağaçların koordinat bilgileri yoktur, ancak bölgede 2014 yılında başlayan karayolu yapımı (Hemşin-Çayeli dağ yolu) nedeniyle dikilen fidanların büyük bölümü zarar görmüştür.

Konuyla ilgi olarak yöre sakinleri tarafından söz konusu bölgede ağaç dikimi yapılmadığı yönünde beyanlarda bulunulmakla birlikte, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından söz konusu ağaçların ne tesadüftür ki yol güzergahına dikilmiş olduğu ve yol yapım çalışmaları sırasında zarar gördüğü belirtilmektedir.

Sonuç olarak söz konusu proje kapsamında bal üretimini arttırmak adına hiçbir gelişme sağlanamadığı gibi proje gideri olarak belirtilen 282 BİN TL’nin akibetinin ne olduğu meçhuldür.