
Geleceğe yaşanılabilir bir Hemşin bırakmak için;
• Sürdürülebilir kırsal kalkınma modelleri,
• Turizm örnek uygulamaları,
• Doğal yaşam alanlarının sürdürülebilirliği,
• Su kaynaklarının verimli kullanımı ve sucul yaşam,
• İklim değişikliği ve etkileri,
• Kültür ve kültür varlıklarının devamlılığı,
• Şehircilik alt yapısı ve planlama
konularını ele aldığımız çalıştayımızı 15-17 Şubat 2019 tarihleri arasında Hemşin'de yapacağız.
Çalıştayımızda ilgili konularda çalışmakta olan akademisyen ve uzmanların sunumlarına ve atölye çalışmalarına yer vereceğiz.
Sınırlı sayıda katılımcının yer alabileceği çalıştayımıza başvuru formunu 10 Şubat 2019 tarihine kadar doldurarak katılım başvurusu yapabilirsiniz.
Bilgi için: calistay@hemsinyasamdernegi.org.tr adresine yazabilirsiniz.
Not: Çalıştay süresince ikram ve öğle yemekleri tarafımızca karşılanmaktadır. Şehir dışından gelecek katılımcılar için yol ve konaklama masrafları karşılanmamaktadır.
15-17 ŞUBAT 2019 BİR GELECEK HEMŞİN ÇALIŞTAYI PROGRAMI |
|
15 Şubat 2019 - Cuma |
|
Saat | Açıklama |
09:00 | Açılış ve Kayıt |
09:30-10:00 | Açılış Konuşmaları |
10:00-10:15 | Çay Arası |
10:15-11:00 | Yıldıray LİSE – Sürdürlebilir Kalkınma ve Korunan Alanlar |
11:00-11:15 | Çay Arası |
11:15-12:00 | Gökmen ARGUN - Sivil Alanın Koruma Çalışmalarına Katkısı - Datça Bozburun Yarımadası Örneği |
12:00-13:00 | Öğle Arası |
13:00-13:45 | Dr. Mustafa ZENGİN - Doğu Karadeniz’de akarsular üzerindeki çalışmaların Karadeniz alabalığı ve diğer sucul fauna üzerine olan etkileri |
13:45-14:00 | Çay Arası |
14:00-14:45 | Doç. Dr. Oğuz KURDOĞLU - Kalkınma-Doğa Koruma Çelişkisi Bağlamında Yöre Turizminin Geleceği Üzerine Değerlendirmeler |
14:45-15:00 | Çay Arası |
15:00-17:00 | Atölye Çalışmaları |
17:00-17:00 | Günün Değerlendirmesi |
16 Şubat 2019 - Cumartesi |
|
Saat | Açıklama |
09:30 | Günün Açılışı |
10:00-10:45 | Prof. Dr. Ali Kemal AYAN - Organik Tarım Sürmeli Ekolojik Köyü Örneği |
10:45-11:00 | Çay Arası |
11:00-11:45 | Mustafa BEKTAŞ - Kalkınma Temelli Kırsal Turizm Öyküsü "Nallıhan" |
10:45-12:00 | Çay Arası |
12:00-12:45 | Emre KARABACAK - Hemşin’de Nasıl Bir Turizm |
12:45-13:45 | Öğle Yemeği |
13:45-14:30 | F. Burak KALAÇ - Olta Balıkçılığının barındırdığı sosyo-ekonomik potansiyel |
14:30-14:45 | Çay Arası |
14:45-17:00 | Atölye Çalışmaları |
17:00-17:30 | Günün Değerlendirmesi |
16 Şubat 2019 - Cumartesi |
|
Saat | Açıklama |
09:30 | Günün Açılışı |
10:00-10:45 | Yrd. Doç. Dr. Mustafa Reşat SÜMERKAN - Kültür ve Kültür Varlıklarının Devamlılığı |
10:45-11:00 | Çay Arası |
11:00-11:45 | Yrd. Doç. Dr. Ersin TÜRK - Şehircilik Altyapısı ve Şehir Planlama |
10:45-12:00 | Çay Arası |
12:00-12:45 | Doç. Dr. Bahar Çiçek KURDOĞLU – Greenways Planlaması |
12:45-13:45 | Öğle Yemeği |
13:45-14:30 | Meltem YILMAZ - Fonlar ve Hibeler |
14:30-14:45 | Çay Arası |
14:45-16:00 | Atölye Çalışmaları |
16:00-16:30 | Günün Değerlendirmesi |
16:30-17:00 | Genel Değerlendirme - Teşekkür ve Kapanış |